Wyjścia na wzmacniacz....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomek_1987
    Classic
    • 2010
    • 5

Witam, ja zaobserwowałem że najlepiej mi się wkręca w deszczu, nie chodzi mi tu nawet o przyczepność opon tylko o samą pracę silnika, nawet przy mrozie o wczesnym poranku gdzie powietrze jest dotlenione to jest jakiś mułowaty, a w deszczu całkiem inny silnik, nie wiem jak to ugryźć, no a silnik ASV więc ogólnie szału nie robi.
  • psioterek
    Classic
    • 2009
    • 14

Witam kolegów. Chciałbym wkrótce zmienić nieco sprzęt w octavce i mam kilka pytań. Chcę kupić radio i nie wiem ile powinno mieć one wyjść na wzmacniacz żeby można było podłączyć głośniki przednie i subwoofer? Drzwi przednie będą wygłuszone.
    Na radio chcę wydać max 500 zł, co moglibyście polecić ?? Dzięki wszystkim za odpowiedź.
    Fiat Palio Weekend 1.2 b/g > Renault Clio 1.6 b/g > Skoda Octavia 1.9tdi

Komentarz

• ziutsane
      RS
      • 2007
      • 2376

powinno miec min. 2 wyjscia RCA a juz najlatwiej bedzie jak beda 3 wyjscia (Front,Rear,Sub) i z regulacja ciecia subwoofera
      Radio: C90r+XDP210EQ
      Kable:Opt,Skyline,50 mm
      Wzm:XES M1+FP 1.800
      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• bradley
        L&K
        • 2008
        • 1465

Jesli glosniki przednie (same woofery albo zestaw odseparowany tweetery+woofery polaczone przez zwrotnice) i subwoofer to wystarcza 2 pary wyjsc RCA.
        Zamieszczone przez psioterek
        Na radio chcę wydać max 500 zł, co moglibyście polecić ??
        Uzywane czy nowe?
        VW Vento 1.9TDI 1Z ++
        Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
        Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• psioterek
          Classic
          • 2009
          • 14

Radio tylko i wyłącznie nowe. Jeśli chodzi o głośniki to chciałbym wybrać pomiędzy:
          1) HELIX dark blue 62.1 lub
          2) Hertz DSK 165 lub
          3) Tec XP6,
          głośniki chce zamontować na dystansach mdf z firmy POWE.

Co myślicie o tym zestawie: http://www.allegro.pl/item774729708_...p_iridium.html ??

Komentarz

• ziutsane
            RS
            • 2007
            • 2376

hmmm szkoda ze tylko nowe bo np. takie mialo by wszystko czego szukasz :

Co do glosnikow to ile masz na nie kasy ?

Komentarz

• psioterek
              Classic
              • 2009
              • 14

Na głośniki max 300 zł.

Komentarz

• ziutsane
                RS
                • 2007
                • 2376

tec lub helix lepszych chyba za ta kase nie znajdziesz ... a czym to bedzie pedzone ?
                P.S. zestawu Tec osobiscie nie sluchalem ale mam woofery tej firmy i calkiem przyjemnie sie spisuja tzn. calkiem niezly kick i srednica ciete na 78hz teraz w tym, ze teraz sa w 3way ale troszke srednica wspomagaja sredniaki
                jezeli chodzi o helixa to jest to zestaw powiedzialbym dosc spokojny, kicka jest troszke mniej ale do spokojniejszej muzyki sie sprawdza

o helixy mozesz podpytac uzytkownika ZPluta
                Pozdr.
                Bartek

Komentarz

• psioterek
                  Classic
                  • 2009
                  • 14

Wzmacniacz i skrzynkę zamierzałem taką kupić:

Komentarz

• ziutsane
                    RS
                    • 2007
                    • 2376

hmmmm nie wiem czy taki zestawik sie sprawdzi
                    sprobuj zagadac do Nexusa6, jezeli chcesz taki 12" sub to poszukaj do napedzenia GZTA2500TX

Pozdr.

Komentarz

• kruk4
                      Rider
                      • 2008
                      • 656

psioterek jak już taką kaskę inwestujesz to może lepiej kupić wzmacniacz 4-kanałowy
                      2 kanały na obsługę zestawu odseparowanego i 2 kanały w mostku na suba to dosyć częste rozwiązanie budżetowe ...

ale jeżeli głośniki mają grać pod samym radiem można fajny efek osiągnąć podpinając tweetery na przedni kanał a wofery na tylni (zwrotnicam musi być dostosowana do tego rozwiązania)

pamiętaj im głośnik ma większą skuteczność tym lepiej powinien zagrać pod samym radiem

i jeszcze jedno jeżeli wzmacniacz ma być uniwersalny czyli dobry jakościowo (obsłóga przednich głośników) i Mocny z dobrym współczynnikiem tłumienia (obsługa suba) to warto popatrzeć na takie marki
                      AUDISON, STEG, Helix, soundstream, Ground ZERO a raczej omijać Blaupunkt, Sony Xplojd, Magnat, Buszmen, Car power (chociaż ten z subami sobie wmiare radzi ) ogólnie temat rzeka

najlepiej daj budrzet na wszystko coś się wymyśli (każdy jakiś zestaw zaproponuje)
                      OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
                      MOJE CAR AUDIO
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

Pracuję...